Politika kolačića

POLITIKA KOLAČIĆA

Uvod
Naša web stranica koristi kolačiće i druge srodne tehnologije (radi praktičnosti, sve tehnologije nazivaju se "kolačići"). Kolačiće postavljaju i treće strane s kojima smo surađujemo. U nastavku teksta obavještavamo Vas o upotrebi kolačića na našoj web stranici te Vas molimo da pozorno pročitate sve informacije kako biste bili transparentno, točno i konkretno obaviješteni što se događa s Vašim uređajem putem kojeg pregledavate sadržaj na našoj web stranici.
Što su kolačići?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica pohranjuje na uređajima koji se koriste za pristup Internetu (računalo, tablet ili mobitel). Kolačići spremaju Vaše postavke za određenu web stranicu (primjerice, odabir jezika, login podaci i sl.) te ih pri ponovnom posjetu stranice iznova učitavaju. Na taj su način informacije sadržane na web stranici prilagođene vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Pohrana kolačića je u potpunosti pod vašom kontrolom, budući da kroz postavke u svom pregledniku možete ograničiti pohranu kolačića ili ih onemogućiti. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, imajte na umu da neki aspekti web stranice možda neće funkcionirati prema očekivanjima.
Upute za upravljanje kolačićima za najčešće korištene web preglednike možete pronaći na sljedećim stranicama:
Što su skripte?
Skripta je dio programskog koda koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj se kôd izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.

Što je tzv. web beacon?
Web beacon (ili piksel tag) mali je, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa na web stranici. Da bi se to učinilo, razni podaci o Vašoj aktivnosti pohranjuju se pomoću web beacona.

Kakvi kolačići postoje

Tehnički ili funkcionalni kolačići
Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da Vaše korisničke postavke ostaju poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo Vam posjet našoj web stranici. Na taj način ne trebate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta našoj web stranici. Ovi kolačići se mogu prenijeti na Vaše računalo bez Vašeg pristanka.
Statistički kolačići
Budući da se statistika prati anonimno, ne traži se dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.
Kolačići vezani uz oglašavanje
Na našoj web stranici koristimo reklamne kolačiće, omogućavajući nam da personaliziramo oglase za Vas, a mi (i treće strane) dobivamo uvid u rezultate kampanje. To se događa na temelju profila koji kreiramo na temelju Vašeg klika i surfanja na i izvan naše web stranice. Ovim kolačićima Vi ste kao posjetitelj web stranice povezani s jedinstvenim ID-om, tako da primjerice ne vidite isti oglas više puta.
Budući da su ovi kolačići označeni kao kolačići za praćenje, molimo Vaše dopuštenje za njihovo postavljanje.

Kolačići za dijeljenje korisničkog sadržaja u socijalnim mrežama putem datoteka za društvene mreže (Social plug-in content sharing cookies)
Na našoj web stranici uključili smo gumb za Facebook za promociju web stranice (npr. "Sviđa mi se", "pin") ili dijeljenje na društvenim mrežama poput Facebooka. Ovi gumbi rade koristeći dijelove koda koji dolaze iz Facebooka i drugih društvenih mreža. Ovaj kod postavlja kolačiće. Gumbi na društvenim mrežama također mogu pohraniti i obraditi određene podatke, tako da vam se može prikazati personalizirani oglas.

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se relativno često mijenja) kako biste pročitali što rade s Vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se preuzimaju anonimni su što je više moguće. Važno je imati na umu da se Facebook, WhatsApp i Instagram nalaze se u Sjedinjenim Državama, iako posjeduju i servere na području EU.

Koje kolačiće koristimo?
Naša web stranica koristi sljedeće kategorije kolačića:
1. Tehničko/funkcionalne
a) Obvezne - neophodni su za tehničku funkcionalnost web stranice ili pružaju uslugu koju ste zatražili. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije koje bi Vas mogle identificirati.
Kolačići koji se koriste: Sistemski session ID (trajanje: 60 min.), CookieWarningAgreed (trajanje: 90 min.), CartStorageID (trajanje: 90 min).


2. Marketinške - kolačići treće strane koji se temelje na jedinstvenoj identifikaciji Vašeg preglednika i internetskog uređaja. Kolačići koji se koriste: Facebook,..

Sve dodatne informacije i način ostvarenja prava možete saznati ako nam se obratite Vilmar nekretnine, Ulica Ivana Antunovića 5, 10 000 Zagreb ili e-poštom na info@vilmar-nekretnine.hr